דווינג'אנג ג'יגה -된장찌개

 


אכלתם פעם מרק סויה מותססת ? טעמים מדהימים של אומאמי ופשוט פצצת חלבון.גם יותר מזה זו מנה מאוד מנחמת. מרק עשיר וטעים עם שילוב של טריות. אז בדוק שכנעתי אתכם להכין , אז כל מה שנשאר זה להתחיל במתכון 

וחשוב לתת קרדיט, בהשראת הספר K-food da-hae and gareth westשיניתי המון דברים במתכון בכדי שיתאים לטעם שלי אז לכן זה רק בהשראה .

 


מצרכים:  בצל ירוק -1 - קצוץ
שיני שום -2 -  חתוכים לעיגולים
פלפל חריף ירוק -1 - קצוץ 
בצל -1 - לרצועות יחסית דקות
גזר -1 -חתוך לחצאי עיגול
קישוא- 1 - כמו הגזר 
(ניתן לשנות ירקות או להוסיף מה שתרצו
 לדוג: פטריות, תפו"א ,בטטה ...) 
 
גוצ'וגארו - כף 
גוצ'וג'אנג - חצי כף 
(doenjang)דווינג'אנג  - 3 כפות 
בשר - צלעות בלי עצם - 300 גרם - חתוך לקוביות 
טופו קשה 1 - לחתוך לחצי ואז למלבנים 
שמן שומשום - כף. 


 

הוראות הכנה 

נתחיל בלחתוך את הירקות הטופו והבשר. 
את החלק הלבן של הבצל הירוק נשים יחד עם הבצל
 והחלק הקצוץ הירוק נשאיר בצד לשים מעל המרק . 
את הפלפל החריף נשתמש בחצי ממנו בתוך המרק וחצי השני נשים בצד

 

נחמם כף שמן שומשום על אש בינונית נצרוב את הבשר ונתן לו 2 דקות עד שהוא מקבל צבע יפה והטעם יוצא אל הסיר ונוציא את הבשר. 

נוסיף 1.7 ליטר מים  (אני שמה מים רותחים כי הכריים שלי חלשות) , נחכה שירתח ועם כף נערבב לוודא שכל הטעמים יוצאים למים. 

נוסיף את הבצל והגזר וחצי מהפלפל החריף ששמנו לטובת התבשיל. נשים את הגוצ'וגארו, גוצ'וג'אנג והדווינג'אנג ונערבב טוב טוב שלא יהיו גושים . 

כשהגזר מתחיל להיות רך נוסיף את הבשר ואת הקישוא. בערך 15 דקות ברתיחה הבשר אמור להיות מוכן (שווה לוודא מידת עשייה). 

ולבסוף, נוסיף את הטופו וניתן לסיר לרתוח עוד 5 דקות הטופו יקבל צבע חום מושלם. 

נגיש קערת מרק ונפזר מעל פלפל חריף ובצל ירוק טריים. 

מומלץ להגיש עם קערת אורז עגול בצד. 

ריל ויזואלי של ההכנה ~~ > קישור 

 

 

 

 בתאבון!
מחכה לשמוע איך יוצא לכם
מזמינה אתכם להגיב כאן למטה לספר איך יצא או אם יש לכם שאלות
אוהבת נאי 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אגדת הים הכחול

לידתה של יפיפה וחזרתו של משחק קיטשי

דרמות קוריאניות ! =^-^=

אני לא יכולה לחבק אותך בסינית